OpenProjectMap verder vereenvoudigd

Wie de eerste keer de OpenProjectMap onder ogen krijgt zal moeite hebben om de compacte roadmap met links naar beslisdocumenten en werk in uitvoering snel te overzien. Een kort overzicht met links naar samenvattingen van hoofdonderdelen van projecten vereenvoudigd nu de uitleg van de roadmap, en versterkt de communicatie van het project.

Samenvattingen van hoofdonderdelen

De OpenProjectMap splits hoofdonderdelen van projecten op in (voorbereiding), hoofdlijnen en detaillering als basis voor effici├źnt samenwerken. Eerst hoofdlijnen vaststellen, daarna detaillering uitwerken (niet andersom).

De samenvattingen leggen in het kort uit hoe de hoofdonderdelen zijn/gaan verlopen. Ze vatten de hoofdlijnen en detaillering kort samen en bieden links naar de beslisdocumenten en werk in uitvoering voor verdere informatie.

Handig beginpunt voor projectoverzicht

Voor mensen die nieuw zijn of na verloop van tijd terugkeren bij een project bieden de samenvattingen een handig beginpunt om snel een project te kunnen overzien. Men hoeft niet door uiteenlopende bestanden en zoekresultaten te klikken, wat vaak een tijdrovende aangelegenheid is.

De samenvattingen van hoofdonderdelen bieden bestuurders, volksvertegenwoordigers, kenniswerkers, belanghebbenden en nieuwe deelnemers aan projectteams snel inzicht in projecten.

Start een open project

Test de OpenProjectMap. Er zijn drie manieren om dat te doen:

  1. Bestuurders verwijzen in het projectmandaat verplichtende naar het gebruiken van de OpenProjectMap of het Open Projecten Protocol.
  2. Volksvertegenwoordigers vragen (via een motie) om het gebruik van de OpenProjectMap of het Open Projecten Protocol.
  3. Kenniswerkers en belanghebbenden maken een eigen OpenProjectMap met behulp van het OpenProjectCancvas (dit draagt sterk bij om een project beter te begrijpen en goed te overzien

Voor ondersteuning klik hier.

Plaats een reactie